Berika ditt andliga liv

Menu & Search

Så hade profeten Muhammed kunnat rädda Ekeroths politiska karriär

Jag har sedan Kent Ekeroth blivit en offentlig person följt hur hans karriär inom svensk politik utvecklats. Jag kommer ihåg en av hans föreläsningar om islam där han försökte förklara sin syn på religionen för några Sverigedemokrater.

Jag har också sett hans agerande sedan järnrörsskandalen fram till nu när vi bevittnar den slutliga dödsstöten med örfils-gate. Han har gjort kometkarriär i Sverigedemokraterna och fått en riksdagsplats som han nu med all sannolikhet kommer bli ett minne blott då den utdelade örfilen i en krogkö till en av Stockholms nattklubbar lär förbi den sista blunder som Ekeroth kommer att göra.

Men hur hade det sett ut om Ekeroth hade varit muslim? Skulle han fått behålla sin riksdagsplats då? Jag söker på nätet om vad Islam säger om ilska och finner en hadith, ett så kallat profetiskt uttalande av profeten Mohammed där han säger: ”Bli inte arg!” när han ombeds att ge ett råd till en man. Mannen ber honom att ge honom ett ytterligare råd och profeten Mohammed upprepade då sitt svar: ”Bli inte arg!”.

Han fortsatte sedan och sade: ”Den som brottar ner folk på torget är inte den starke utan den som kontrollerar sin vrede är stark”.

Den situation som Ekeroth hamnat i är relaterat till hans korta stubin vilken snabbt brinner ut när han provocerats från olika håll. Stackarn har ju till och med fått drinkar hällda över sig vilket borde vara högst påfrestande för humöret.

Men tänk om han lyssnat till profeten Mohammeds råd? Då hade han inte hamnat i den här smeten. Vidare surfar jag in på Koranens budskap, den främsta översättning som gjorts till svenska i modern tid, och finner där en vers i Koranens tredje sura där det står: ”Troende Uthärda allt – ja, tävla om att ge prov på tålamod och uthållighet och var alltid beredda att kämpa [för tron] och frukta Gud! Kanske skall det gå er väl i händer”.

Vill du lära dig hur du bemöter islamofobin på bästa sätt? Gå distanskursen “Att bemöta hatet enligt Profetens sunnah”. Ladda ner kursen idag!

Här ser vi hur Kent skulle ha visat mer tålamod med de prövningar som han utsatts för och kämpat för det som han tror på. Hans tålamod har verkligen trytit och han förlorade sin fattning och betedde sig på ett ansvarslöst sätt och nu är hela hans politiska karriär i gungning. Det hade nog varit bättre om han läst Koranens budskap om tålamod och hadither om ilska eller ja, varför inte lärt sig att kontrollera sina begär under fastemånaden Ramadan? Då kanske han hade haft kvar sin plats i Riksdagen under förutsättning att han varit en demokratisk muslim som Sverigedemokraterna accepterar.

// Gästkrönika av Johan Gillman

profeten muhammed

Salih Tufekcioglu

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro. Kontakta mig via Telegram.

Related article
Hur kan jag förbereda mig för min bröllopsnatt?

Hur kan jag förbereda mig för min bröllopsnatt?

Fråga Jag ber om råd hur jag ska förbereda mig…

Discussion about this post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Type your search keyword, and press enter to search