Berika ditt andliga liv

Menu & Search

Livet är som ett fartyg som kommer iland på en öde ö

Ett fartyg kommer iland på en öde ö. Människorna på fartyget går iland för att ta hand om sina fysiska behov och rena sig. Kaptenen ropar ut till dem: ”Bli inte försenade. Rena er endast. Fartyget kommer att avgå inom kort.”

Människorna sprider sig över ön. De mer intelligenta renar sig fort och återvänder. De finner fartyget tomt och det är lätt att välja de mer gynnsamma platserna.

En annan grupp människor uppfylls av öns alla underverk medan de står och beundrar de vackra blommorna, fågelsångerna, färgerna och mönstren på småstenarna. När de återvänder till fartyget finner de inga lediga platser och därför får de sitta trångt i ett plågsamt mörkret.

En annan grupp nöjer sig inte endast med att titta på. De samlar några av de vackra, egendomliga och färgrika stenarna och tar med sig dem tillbaka till fartyget. De finner inga bekväma platser att slå sig ner på och därför får de sitta ihoppressade. De hänger de färgrika stenarna och smörblommorna kring sina nackar. Efter en till två dagar skiftar blommorna och stenarna färg och blir mörka. Stanken från blommorna börjar bli obehaglig. De kan inte hitta någon plats att slänga ner dem på. De ångrar vad de hade gjort och tvingas bära sin sorg på sina nackar.

En annan grupp faller offer för öns förtrollning. De går på ön som turister ända tills de kommer så långt ifrån fartyget att de inte hör när kaptenen kallar på dem. De lämnas ensamma på ön tills några av dem går under av hunger och andra av vilda djur.

Den första gruppen är lik de återhållsamma troende och den sista är lik förnekarna som har glömt bort Gud och det Efterkommande livet. ”De sätter det jordiska högre än det eviga livet”. (Koranen 16:107). Bägge grupperna är som rebeller som har behållit trons grunder, men har inte avstått från det jordiska livet. En grupp fann nöje i fattigdom medan den andra gruppen samlade på sig många bekvämligheter ända tills de blev en tung börda.

Vilken grupp vill du tillhöra?

Botemedel mot sorg och ångest

Article Tags
Salih Tufekcioglu

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro. Kontakta mig via Telegram.

Related article
God munhygien enligt Profeten

God munhygien enligt Profeten

Profetens ﷺ nåd och vägledning är så omfattande att vi…

9 vackra dua (åkallan) i Koranen

9 vackra dua (åkallan) i Koranen

I denna artikel har jag samlat 9 vackra dua, som…

När Profeten förlät sin motståndare Hind

När Profeten förlät sin motståndare Hind

När Profeten ﷺ såg sin farbror Hamza stupad och stympad…

3 Discussion to this post

  1. Caroline Lundgren skriver:

    Gud har inte gett mej någon riktning i livet eller döden, möjligen Jesus, Muhamed och Buddha. Vad jag har lärt mej av människor som dom, jag menar människor med kunskap om livet, så är det lycka vi bör strävar efter, nu eller sen tvivlar jag på har någon betydelse. Särskilt Islam siktar mot lycka. Om det finns människor som ser lycka i en blomma, skulle gud vara stolt är min tro…..jag menar tro. Om gud vill ge mej oskulder som ska ränna efter mej efter detta är jag inte intresserad. Om jag förintas är det så det ska vara, om jag föds på nytt för att lära mej mer så är det så det ska vara. Om jag hamnar på något obehagligt ställe, så har gud misslyckats totalt. ” då säger jag bad gud bad”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Type your search keyword, and press enter to search