Berika ditt andliga liv

Menu & Search

Jimmie Åkesson tror fel om Sveriges muslimer

Det är sorgligt att rasism har blivit så pass normalt att vi inte längre blir förvånade över Sverigedemokraternas grovt rasistiska uttalande.

Sverigedemokraterna livnär sig på just hatet.

Att vi inte blir förvånade ska inte göra oss handlingsförlamade, vi ska agera och inte endast reagera.

Dagens industri publicerade nyligen statistik som visar att det går uppåt för Sverigedemokraterna.

Varför röstar folk på detta parti?

Vi kan inte längre skylla på att dessa röster inte vet vad Sverigedemokraterna står för då de jämt och ständigt uttalar hat och propagerar för att muslimer är det största hotet mot väst osv.

richard jomshof

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof lade nämligen ut den 23 maj en bild på Twitter som föreställer en trojansk häst. På den trojanska hästen står ordet “Islam” och i bakgrunden ser man ett medeltida fort med ordet “The West”.

Att man kan se paralleller mellan den propaganda som spreds av nazisterna under 30-talet och det som sprids av Sverigedemokraterna idag är inte så svårt. Överlevaren Emerich Roth beskriver hur det vänder sig i hans mage av den rasism och nazism som idag sprids.

propaganda

30-talets nazister spred propaganda om den lömske juden som infiltrerar sig och profiterar sig på den hederlige kristne europén.

Sverigedemokraterna sprider idag hur muslimer och islam är ett hot för svensken, för islam kommer utrota svenskarna, den ariska rasen.

Samma hat och förakt men riktad mot en ny minoritet.

 

Debatten

 

Annie Lööf reagerade på twitter-bilden och ifrågasatte genom att utmana SD:s partiledare Jimmie Åkesson under partiledardebatt. Hon ställde frågan till Åkesson om han delar samma uppfattning om islam som sin partikollega Jomshof:

“Men lärare som undervisar våra barn och som är muslim är inte ett hot. Läkare som räddar liv på våra sjukhus representerar inte ett förtryck. Småföretagare som öppnar en ny butik är inte en samhällsfara. Det var just religionen islam, Jimmie Åkesson, som dina partikamrater argumenterar för och sprider som jag frågar om. Så jag vill därför fråga Jimmie Åkesson, håller han med om att religionen islam är en trojansk häst?”

Lööf bemöter propagandabilden med levande exempel.

Majoriteten av Sveriges muslimer är laglydiga samhällsmedborgare. De är läkare, småföretagare, lärare, poliser, taxichaufförer, frisörer, ingenjörer, etc etc.

Vi kan inte utmåla en hel världsreligion och dess anhängare för att vara en despotisk ideologi vars enda syfte är att infiltrera det västerländska samhället i syfte att förgöra den.

Jimmie Åkesson svarade:

“Herr talman. Det kan vara upp till den enskilde individen. Men jag tror inte att man blir läkare på grund av man är muslim. Jag tror inte man öppnar en affär med hänvisning till en viss religion eller så. Men däremot det som är gemensamt för många av dem som ägnar sig åt terror i vår del av världen är att man hänvisar till religionen islam.”

Här tror Åkesson fel eftersom han är totalt okunnig om den muslimska tron och läran.

Han saknar muslimska vänner och har aldrig lyssnat på vad imamerna i Sverige har att säga från predikstolen.

 

Sveriges muslimer är…

 

Jag känner många muslimer, inklusive mig själv, som är lärare, läkare, ingenjörer, lokalvårdare, politiker, poliser, kockar, väktare, taxichaufförer och småföretagare och är detta på grund av vår muslimska tro.

Islam driver oss att göra gott i samhället, att vara självständiga och självförsörjande. Jag hade inte varit den jag är idag om det inte hade varit för det som min religion lär.

Islam har haft och har en positiv inverkan på mitt liv och många muslimers liv i Sverige, något som Åkesson inte förmår se eller inte vill se.

 

Islam inspirerar

 

Vi är många i Sverige med muslimsk bakgrund som inspireras i våra arbetsliv och yrkeskarriärer av Profetens liv och budskap.

Profeten lärde:

”Ingen mat är bättre för människan än den som hon förtjänar genom sitt arbete.” (Bukhari)

”Vid Honom i vars hand mitt liv befinner sig i, det är bättre för någon av er att ta ett rep och hugga ved som ni sedan bär på ryggen och säljer, istället för att fråga någon om någonting oavsett om denne skulle ge er detta eller inte.” (Bukhari)

”Den sannfärdige och pålitlige köpmannen är förenad med profeterna.” (Tirmidhi)

Muslimska läkare i Sverige inspireras av Koranen:

“Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.” (Koranen 5:32)

Lärare med muslimsk bakgrund hjälper dagligen elever i Sverige nå sina uppsatta kunskapsmål.

Koranen inspirerar deras arbeten:

“Kan de som vet likställas med de som inte vet?” (Koranen 39:9)

Listan och citaten kan göras lång men slutsatsen är att Islam är ingen trojansk häst. Den är solen som sprider ljus och värme till både vänner och fiender.

Åkesson jag utmanar dig, sitt ner och ha en öppenhjärtig diskussion med en svensk muslim. Du skulle allt bli förvånad över hur islam påverkar oss positivt, hur den får oss att vilja bidra mer än med det vi redan gör. Fråga oss!

Vad tycker du om Jimmie Åkessons utspel om Sveriges muslimer? Lämna gärna en kommentar i rutan nedan.

profeten muhammed

Salih Tufekcioglu

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro. Kontakta mig via Telegram.

Related article
Motståndet mot skolavslutningar i kyrkor kommer inte från muslimerna

Motståndet mot skolavslutningar i kyrkor kommer inte från muslimerna

Anders Wejryd som var Sveriges ärkebiskop 2006-2014 fick en fråga…

Min man vill inte skaffa barn på grund av islamofobin

Min man vill inte skaffa barn på grund av islamofobin

Fråga: Min man vill inte att vårt barn ska behöva…

Öppet svar till ett antimuslimskt troll på Facebook

Öppet svar till ett antimuslimskt troll på Facebook

Maria, ett antimuslimskt troll på Facebook, skickade följande meddelande till…

4 Discussion to this post

 1. Rukiye Ekici skriver:

  Jag läste allt i en anda, viktiga aspekter är väl fångade och diskuterade, och jag fick genast en tankeställare! Vad kan då Åkessons oro vara grundad i? Jag håller med skribenten att Åkesson verkat ha missat en hel del kunskap om muslimer genom att inte låta sig umgås med dem, eftersom
  allt i hans retorik är baserad på någonssort okunskap. Det är genom våra möten vi skapar oss kunskap om varandra. Jag blir väldigt nyfiken på vad och hur mycket Åkesson egentligen känner till om min religion och mig som muslim. Vore intressant att få höra partiets tankar i detta. Jag är själv född i Turkiet och är svenskmedborgare. Jag studerar idag till läkare och är snart även legitimerad psykolog och ser inget annat än min religon som den största motivationen i mina val av studier. Precis som författaren av texten uttrycker det så förespråkar islam självständighet och handlingar som leder till gott i samhället. Må vi hitta kunskapen vi behöver och må vi uttala oss om det vi vet och känner till och inte sådant vi inte har en aning om. Vi får lära varandra att tänka gott.

 2. حواء skriver:

  Assalamu alaikum. Vad bra skrivet mashaAllah! Jag önskar att Åkesson tog del av detta.

  Jag håller med om att han – liksom så många andra – verkar vara fast i sitt hat och i sina fördomar mot islam och muslimer. Men det handlar även om den otäcka retorik som bland annat SD anser ger dem legalitet att “skylla på andra” , precis som hänt tidigare i historien. Med tanke på vad judarna utsattes för under andra världskriget så har vi ju faktiskt en bild av hur illa det kan gå. Kan vi inte lära oss av historien?

  Det som kanske är mest skrämmande med detta är det som tas upp här i början, om hur vana människor blir av deras retorik att det som Åkesson och hans parti häver ur sig tycks bli en slags norm. När jag såg Åkesson bli utfrågad i Almedalen så tänkte jag på hur “normalt” hans parti uppfattas nu, och än tydligare blev det när NMR var där: i och med det tedde sig SD som ett rumsrent, vanligt parti. Och de är de inte! Det är skrämmande tycker jag. Må Allah underlätta för oss.

  • admin skriver:

   Tack för kommentaren!

   Man vet aldrig, kanske hamnar han på min sida och läser 🙂 Herrens vägar äro outgrundliga.

   Tydligen lär vi oss inte av vår historia. Människor är historielösa och väljer att blunda.

   Mycket bra tankar om Almedalen. Du har så rätt och det är vad vi fruktade när de kom in i riksdagen.

   I mina ögon är SD lika brunt som när de startade. De har blivit duktigare på att dölja sin agenda med fina ord.

   Amin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Type your search keyword, and press enter to search