Kategorier
Personlig utveckling

7 hälsoeffekter med svartkummin

Svartkummin (nigella sativa) är ett av de mest vördade medicinska frön i historien. De bästa fröna sägs komma från Egypten. Arkeologer upptäckte bland annat svartkumminfrön i Tutankhamons grav. Det sägs att Cleopatra använde oljan från svartkummin för dess skönhets- och hälsobringande egenskaper.

Svartkummin finns omnämnd i bibeln och Profeten Muhammed ﷺ nämnde att den är ett botemedel mot alla sjukdomar förutom döden. Över 200 vetenskapliga studier har genomförts som har visat på dess fördelaktiga och positiva sidor.

Här följer min lista av goda hälsoeffekter med svartkummin:

 

1. Cancer

Kroatiska vetenskapsmän forskade, med hjälp av möss, kring svartkumminoljans egenskaper att motverkande tumör. De upptäckte att användningen av svartkumminolja kan resultera i 52% minskning av tumörceller.

 

2. Levern

Levern är ett av de viktigaste organen i kroppen. Den renar kroppen från farliga ämnen och hjälper till att smälta fett. Levern håller din kropp och själ glad och frisk. För dem som har kämpat med dålig lever på grund av medicinering, alkoholkonsumtion eller sjukdom kan svartkumminolja kraftigt påskynda läkningsprocessen.

I en nyligen genomförd studie upptäckte forskare att svartkumminolja gynnar levern och hjälper till att förhindra både skador och sjukdomar.

 

3. Diabetes

I en vetenskaplig artikel i tidskriften “Journal of Endocrinology and Metabolism” har indiska vetenskapsmän kommit fram till att svartkummin motverkar diabetes typ 1 och typ 2.

 

4. Vikt

Svartkummin är känt för att hjälpa människor gå ner i vikt. “The Journal of Diabetes och Metabolic Disorders” publicerade en studie som visar på att svartkumminolja var bland de mest effektiva naturläkemedeln mot fetma.

 

5. Hud

I en undersökning som nyligen genomfördes av iranska forskare fann man att svartkummin är lika effektivt som hudkrämen Betametason i att förbättra livskvalitén och minska svårighetsgraden av handeksem. När man betänker att svartkumminolja praktiskt taget inte har några biverkningar så överstiger fördelarna med svartkummin vida de medicinska ingreppen.

 

6. Hår

Förmodligen är ett av de mest unika fördelarna med svartkumminolja dess förmåga att hjälpa till att motverka håravfall. Ingen förstår riktigt varför det händer, men det är inte så svårt att gissa. Svartkumminolja innehåller kraftfulla antioxidanter och antimikrobiella egenskaper. Det finns mycket goda skäl att se hur svartkumminolja kan bidra till att främja stärkta hårsäckar.

 

7. Infektioner

Av alla bakterier som svartkumminolja kan döda är nog MRSA (meticillinresistenta stafylokocker) den mest kända. MRSA plågar sjukhus och vårdhem över hela världen eftersom den kan bli resistent mot antibiotika. Äldre är särskilt utsatta för MRSA på grund av nedsatt immunförsvar (källa).
Med alla dessa hälsofördelar kan jag inte tänka mig en anledning till varför inte alla borde ha svartkummin olja i sina hem. Jag rekommenderar svartkummin från TAHARA.se.

Använder du själv redan svartkummin? Berätta gärna om dina erfarenheter i kommentarrutan nedan.

ortte

Av admin

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro.

Kontakta mig via Telegram.

6 svar på ”7 hälsoeffekter med svartkummin”

Smaken på Svartkumminoljan är lite pepprig men jag tycker inte att den är oangenäm. Problemet är bara att komma ihåg att ta den 🙂

Läser om svartkumminolja, både här och där… Men jag undrar HUR tar man den? Finns den i kapslar? Hur smakar den eller ska man ha den på huden… HJÄLP!!

Hej May,

Svartkumminolja kan man ta en gång om dagen i en tesked. Oljan går också bra att användas på huden.

Vissa tycker att oljan har en dålig smak. Smakar lite som bilolja 🙂 Tycker man inte om smaken så rekommenderar jag kapslarna. Själv tar jag en tesked.

TAHARA.se har ett stort utbud av kallpressad svartkumminolja. Se här: http://tahara.se/h%C3%A4lsa/black-seed-oil

Svara

Jag köper den i literflaska.
Tar en tesked varje morgon och ett glas vatten för sköljs ner de. Svårare än så är det inte.
PS har ej varit förskyld sen 4 år tillbaka då jag började använda oljan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.