Kategorier
Bokrecensioner

The Radical King av Cornel West

theradicalkingMartin Luther King är mycket känd för sitt tal I have a dream. Talet höll han den 28 augusti 1963 vid Lincolnmonumentet i Washington, D.C och gav då sin vision av ett framtida USA där svarta och vita lever som jämlikar.

Efter mordet på King såg etablissemanget till att forma Kings arv och sanitera hans image. Alla obekväma sanningar som King stod för skulle tvättas bort.

West har i denna bok tagit sig bakom denna falska image och samlat ett urval av Martin Luther Kings tal. Via dessa tal får du som läsare bekanta dig med Kings radikala tankar och idéer.

King var en radikal motståndare till militarismen och USAs krigföring i Vietnam. Han var djupt kritisk mot materialismens framväxt och den moderna människans strävan efter att uppfylla sina begär och passioner. Mest känd av allt var han dock för sin kamp mot rasismen, som genomsyrar det amerikanska samhället än idag. Rubriken till hans sista tal var “Why America May Go To Hell”. Talet kunde han inte hålla eftersom han mördades den 4 april 1968.

Vill du lära dig mer om vem Gud är? Gå min kostnadsfria distanskurs “Allahs 99 namn”. Registrera dig idag!

När du läser hans tal förstår du vilken skicklig talare han var. Hur modig och stark han var i sitt sinnelag. Kings tal inspirerar och berör. Jag uppskattar hans förmåga att konkretisera religiösa texter och göra dem relevanta. Jag respekterar även honom för hans stora kärlek för sina medmänniskor.

Nu har jag två stora inspirationskällor i kampen mot rasismen, Malcolm X och Martin Luther King.

Betyg: ★★★★☆

Vem är din inspiration i kampen mot rasismen? Kommentera gärna.

tahara1

Av admin

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro.

Kontakta mig via Telegram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.