Kategorier
Islam

5 saker som du måste ta med dig när du besöker Mekka

Mekka i Saudiarabien är profeten Muhammeds födelsestad och en av världens mest besökta städer. Pilgrimer från hela världen besöker staden varje dag för att göra umrah (mindre pilgrimsfärden). Varje år under hajj säsongen besöks staden dessutom under en kort tid av hundratusentals pilgrimer.

Besöket är för många en livsförändrande upplevelse som för alltid sätter positiva spår.

För att underlätta besöket har jag sammanställt en lista på fem saker som du måste ta med dig när du besöker Mekka.

Vill du lära dig mer om vem Gud är? Gå min kostnadsfria distanskurs “Allahs 99 namn”. Registrera dig idag!

1. Ihram

Ihram kläder består av två stora vita tygstycken utan mönster. Kläderna har ett viktigt symboliskt värde av alla människors lika värde inför Gud. Oavsett etnicitet, klass eller kön är vi alla lika värda. Vidare symboliserar den människans totala fattigdom inför Gud.

ihram

 

2. Midjeväskan

En bra och praktisk midjeväska där du kan förvara dina värdesaker så som pass, pengar och mobiltelefon är ovärderlig. Företaget Hajj Safe har utvecklat en midjeväska som både är komfortabel och säker.

hajjbelt

 

3. Guideboken

Du undviker stress genom att vara väl förberedd och påläst. Den spiralbundna boken Hajj and Umrah Made Easy är den perfekta följeslagaren under din resa. En unik guide med lättillgänglig fakta och pedagogiska illustrationer.

hajjeasy

 

4. Tawaf-radband

Vid ett besök till Mekka ingår ritualen att gå sju varv runt den heliga Kaban. Detta kan vara en omvälvande upplevelse och därför kan du lätt tappa räkningen över hur många varv som du har gått. Tawaf-radbandet med sina sju pärlor hjäper dig att hålla räkningen.

tawafradband

 

5. Första hjälpen väskan

I en fartfylld och välbesökt stad som Mekka kan det oförutsedda hända. Då är det bra om du har en första hjälpen väska. Företaget Hajj Safe har även här tagit fram den ultimata första hjälpen väskan. I väskan ingår bland annat självhäftande bandage, sax, vinylhandskar, medicinsk mask och mycket annat.

firstaid

Vad tycker du är viktigt att man tar med sig under ett besök till Mekka? Jag skulle bli mycket glad om du lämnar fler tips i kommentarrutan.

tahara1

Av admin

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro.

Kontakta mig via Telegram.

3 svar på ”5 saker som du måste ta med dig när du besöker Mekka”

Av erfarenhet kan jag ge ett speciellt råd. Ta med dig tålamod, massor av tålamod med de bröder och systrar från världens alla hörn som du kommer att trängas med under hadj! Vi är så m å n g a, alhamdulillah, och vi kommer från så olika förhållanden, kulturer och levnadsvillkor att det är oundvikligt att krocka ibland. Det viktiga är att minnas att vi alla har samma mål. Alla samlas vi under Allah, och är på hadj för att rena våra hjärtan och sinnen och bli förlåtna. Ha en underbar resa och ha överseende med alla dem som kommer att trampa dig på tårna…

Assalaum Aleikum.
Blev så glad när jag såg dessa 5 saker att ta med till Meeka. Jazak Allah khair.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.