Berika ditt andliga liv

Menu & Search

Mina tankar om Anna Sundbergs bok “Älskade terrorist”

I boken Älskade terrorist berättar Anna Sundberg om hur hon blev “militant islamist” och hur hon efter 16 år lade av och blev ateist istället.

Som praktiserande muslim i Sverige känner jag väl till den miljö som Anna hamnade i. Jag attraherades aldrig av den miljön. Det är en miljö där man känner sig exklusiv. Du står över alla andra traditionella muslimer. Du känner att du tillhör en liten utvald grupp. Symboler är viktiga. Din khimar, din niqab, ditt skägg etc definierar din muslimskhet. Du är hård. Du är oförlåtande.

Jag vet. Det känns skönt. Jag och min lilla grupp är den räddade gruppen alla andra är fördömda. Men Allah älskar inte de högfärdiga. De extrema. De oförlåtande.

Så under mina många år som muslim har jag sett dessa Annor (både systrar och bröder), som fått min egen tro att se ut som en lek, lämna islam, en efter en. Du kan inte alltid ha ett hjärta av sten utan att du en dag blir vilse. Lämnar den raka vägen.

Vill du lära dig mer om vem Gud är? Gå min kostnadsfria distanskurs “Allahs 99 namn”. Registrera dig idag!

Varför skriver jag detta. Jo, jag vill inte hålla tyst för jag vet att Anna inte är den sista. Mitt råd till nya muslimer är. Var ödmjuk. Ta islam steg för steg. Ju hårdare du är inte bättre. Tvärtom, det är sämre. Se aldrig ner på dina syskon. Identifiera dig med ALLA muslimer, de ALLA är dina syskon med sin brister och synder. Besök olika moskéer, olika församlingar. Låt ditt hjärta vara det viktigaste som du vill reformera. Inte vilka kläder du bär. Din iman är det viktigaste du har.

Om du säger för dig själv, vilket trams råd och du tror dig själv stå högst upp på berget. Var varsam, kanske förbereder du din egen undergång.

 

Salih Tufekcioglu

Lärare, föreläsare och bloggare med en passion för andlighet och teknik. Född och uppväxt i Malmö med vackra barndomsminnen från Seved. Älskar medmänsklighet och avskyr rasism. Bär alltid med sig en anteckningsbok och penna. Se min kurskatalog med distanskurser i muslimsk tro. Kontakta mig via Telegram.

Related article

Yasmin Mogahed: författaren med djupa andliga insikter

Yasmin Mogahed är en inspirerande författare, som besitter stora kunskaper…

Misquoting Muhammad av Jonathan A.C. Brown

Misquoting Muhammad av Jonathan A.C. Brown

Begrepp som jihad, halalslakt och sharialagar väcker upprörda känslor. I…

The Radical King av Cornel West

Martin Luther King är mycket känd för sitt tal I…

Discussion about this post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Type your search keyword, and press enter to search